Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Εκπτώσεις στους Ελεύθερους Επαγγελματίες αν προπληρώσουν...

Εκπτώσεις στους Ελεύθερους Επαγγελματίες αν προπληρώσουν... 

τις εισφορές τους!


Με κάθε τρόπο προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδα του ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών...
αφού μετά τις απανωτές αυξήσεις που έκανε στις εισφορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια τώρα έρχεται να δώσει εκπτώσεις αν κάποιος... προπληρώσει τις εισφορές του!

Σημαντικές εκπτώσεις έως και 12% σε όσους αυτοαπασχολούμενους προκαταβάλουν τις εισφορές τους θα καθιερώσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών σε μια προσπάθεια να τονώσει τα έσοδά του.

Σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ταμείου για τη χρονική περίοδο 2011 – 2013 προβλέπονται μέτρα για την οικονομική αναδιάρθρωσή του, όπως: Η διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης.

Η προώθηση νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις οφειλές. Το πάγωμα των αυξήσεων των εισφορών και σημαντικές εκπτώσεις σε περιπτώσεις προείσπραξης εισφορών. Ο εξορθολογισμός των λειτουργικών δαπανών.

Η αναδιάταξη του χαρτοφυλακίου των ακινήτων και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού. Και η ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και την ηλεκτρονική παρακολούθηση των οφειλετών του ταμείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου, 407.000 ελεύθεροι επαγγελματίες χρωστάνε στον ασφαλιστικό φορέα το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η πλειοψηφία – και συγκεκριμένα 286.000 – οφείλει μικρά ποσά κάτω των 10.000 ευρώ.

Πάντως αρκετοί ασφαλισμένοι διαμαρτύρονται για τις συνεχείς αυξήσεις που είχε κάνει μέσα σε τέσσερα χρόνια ο Οργανισμός στις εισφορές ενώ αρκετοί καταγγέλλουν ότι οι εισφορές δεν είναι ίσες αφού δεν γίνονται βάση μισθού αλλά είναι σταθερές για όλους ανεξαρτήτως εισοδήματος.

3 σχόλια:

  1. Με τι λεφτά βρε παιδιά , μας δουλεύουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά από 29 χρόνια επαγγελματίας φωτογράφος μου έτυχε και αυτό.
    Μπαίνουν στο μαγαζί δυο πελάτες ο ένας ήθελε φωτογραφίες για ταυτότητα και διαβατήριο ,τον φωτογραφίζω λοιπόν ,με ρωτούν πότε θα είναι έτοιμες τους λέω σε μισή ώρα ,βιαζόντουσαν και τους είπα να περιμένουν λίγο να πάρουν της φωτογραφίες της ταυτότητας και μέχρι να πάνε στο τμήμα για την ταυτότητα θα τους ετοιμάσω και του διαβατηρίου ,ένταξη μου λένε θα περιμένουμε έξω.
    Ρετουσάρω λοιπόν το αρχείο για την ταυτότητα μπαίνουν μέσα με και ρωτούν για το κόστος ,τους λέω 12 ευρώ για την ταυτότητα και 12 για το διαβατήριο …… τι λες ρε μου λένε έχουμε βγάλει και αλλού ίσε μ@λ@κ@ς ,κόκαλο εγώ , τι τους λες τώρα ,φεύγοντας από το μαγαζί έβριζαν !!!!!!!
    Αναρτιέμαι τελικά οι... επαγγελματίες .... ....φωτογράφοι.... πόσο έχουν ξεφτιλίσει το επάγγελμα ,σήμερα που έχουμε χάσει το 90 ο/ο από το εμπορικό αντικείμενο μήπως θα πρέπει να χαρίζουμε την δουλειά μας για να μην είμαστε μ@λ@κες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή