Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΦ.



Στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων της ΠΟΦ με τα Σωματεία μέλη , αντιπροσωπεία της παρευρέθη την Δευτέρα στις 12 Μάρτη  στα Γιάννενα με επικεφαλής τον Μανιώρο Γιάννη Α Αντιπρόεδρο ΠΟΦ, τον Διαμαντόπουλο Σπύρο Ταμία ΠΟΦ καθώς και την Παππά Βούλα Β Αντιπρόεδρο ΠΟΦ.
 Πραγματοποίησαν   προγραμματισμένη  συνάντηση με το Σωματείο Φωτογράφων Ν. Ιωαννίνων και Περιχώρων .
Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία από το Σωματείο Φωτογράφων Ν. Κέρκυρας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Τσιριγγάκης Κώστας και ο Γ. γραμματέας Βλάσσης Άγγελος .

Με τους παρευρισκόμενους φωτογράφους έγινε  συζήτηση και αναπτύχθηκε προβληματισμός για την εξέλιξη του κλάδου.
Η αντιπροσωπεία της ΠΟΦ ενημερώθηκε και από τα δύο Σωματεία για τα κλαδικά αλλά και τα τοπικά προβλήματα.
Πριν την συνάντηση αυτήν , όλοι μαζί  επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης  , πάγιο και αγαπημένο θέμα για  την τέχνη  της φωτογραφίας και τον πολιτισμό .
Επισκέφθηκαν και την περιοχή εκεί κοντά  ,που προορίζεται να γίνει εργοστάσιο απορριμμάτων παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται για να αποφευχθεί αυτό δίπλα στην Δωδώνη.
Για το συγκεκριμένο γεγονός Η ΠΟΦ στην πρώτη μετά το 17 συνέδριο συνεδρίαση της είχε προσυπογράψει ψήφισμα εναντίον αυτού του σχεδίου στηρίζοντας τις τοπικές κινητοποιήσεις συμφωνώντας για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και την διάρκεια στον χρόνο  των μνημείων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου