Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012


Καταγγέλλουμε τις διοικήσεις των επιμελητηρίων  για την τακτική τους απέναντι στους μικρούς ΕΒΕ.
Τη στιγμή που με τις ακολουθούμενες πολιτικές έχουμε στεγνώσει οικονομικά, που αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε λουκέτο, τα επιμελητήρια δεν κάνουν την ελάχιστη διευκόλυνση προκειμένου να μπορούν οι χρεοκοπημένοι συνάδελφοι να προχωρήσουν στη διακοπή των υποχρεώσεών τους από τον ΟΑΕΕ και την εφορία.  
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της συναδέλφου Σοφίας Ραφτοπούλου η οποία όταν χρειάστηκε βεβαίωση διαγραφής από το ΒΕΑ προκειμένου να κλείσει τις εκκρεμότητές της με τον ΟΑΕΕ, το επιμελητήριο της απαίτησε την εφ άπαξ καταβολή προηγούμενων οφειλών, πράγμα οικονομικά αδύνατο για την ίδια όπως και για χιλιάδες άλλους επαγγελματίες που αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.
Καλούμε διοικήσεις των επιμελητηρίων  να κάνουν το αυτονόητο. Να διευκολύνουν τους συνάδελφους που κλείνουν τα μαγαζιά τους με ρύθμιση των οφειλών τους και παράλληλο κούρεμα οφειλών προηγούμενων ετών.
Ζητάμε άμεσα να προχωρήσει σε δραστική μείωση της ετήσιας εισφοράς προς όλους τους επαγγελματίες, ειδικά μέσα στις σημερινές συνθήκες κρίσης.
 Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά  τη θέση μας για μη υποχρεωτική εισφορά στα επιμελητήρια τα οποία ούτως ή άλλως φτιάχτηκαν με σκοπό να υποκαταστήσουν το συνδικαλιστικό – διεκδικητικό κίνημα των επαγγελματιών.

Το ΔΣ της ΠΟΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου