Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Εγκύκλιος
προς Σωματεία μέλη

H φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους ελεύθερους επαγγελματίες τους αυτοαπασχολούμενους και την πλειοψηφία του λαού μας, με τραγικές τις συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας, μπροστά σε νέο κύκλο αντιλαϊκών μέτρων, που οδηγούν ολοταχώς στο 4ο μνημόνιο εξολόθρευσης, ένταση των στοιχείων αυταρχισμού, τρομοκρατίας, κρατικής αυθαιρεσίας.
Εκτός των άλλων όμως, η φετινή πρωτομαγιά συναντάει και επιπρόσθετα εμπόδια  επειδή συμπίπτει με ημέρα της Μ. Εβδομάδας και της απόφασης της κυβέρνησης με τη σύμφωνη γνώμη των ηγεσιών ΓΣΕΕ, EΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ να την μεταφέρει την Τρίτη του Πάσχα. Η πραγματικότητα είναι οτι θέλουν να ακυρωθεί ο γιορτασμός της. Τα Συνδικάτα αποφάσισαν να γιορτάσουν την  1η του Μάη με απεργιακή κινητοποίηση την Μ. Τετάρτη
Η 1η  ΜΑΗ δεν είναι αργία είναι ΑΠΕΡΓΙΑ, ημέρα μνήμης των θυσιών και των αιματοβαμμένων αγώνων των εργαζομένων, δηλώνει την συνέχιση των αγώνων, που στις μέρες μας πρέπει να εκφραστεί με την ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης. Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, η ημέρα των εργαζομένων πρέπει να γιορταστεί όπως  της αρμόζει και απαιτούν οι στιγμές, με ΑΠΕΡΓΙΑ.
Ιδιαίτερα σήμερα, που στοχοποιούνται οι συλλογικές καταχτήσεις, που γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αδρανήσουν τα ταξικά αντανακλαστικά της μνήμης και της συλλογικής αξίας, να καλλιεργηθεί η λογική της αδράνειας και της αποδοχής του μονόδρομου του μνημονίου, η φετινή πρωτομαγιά έχει ιδιαίτερη σημασία και απαιτεί υπέρβαση των προσπαθειών μας για  την επιτυχία της.
Καλούνται τα σωματεία μέλη της Π.Ο.Φ. να συμμετέχουν μαζικά στις κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου