Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

10/9/2013 Εγκύκλιος προς σωματεία μελή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
10/9/2013

Εγκύκλιος προς σωματεία μελή

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας  ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και μετέχουμε στις κατά τόπους κινητοποιήσεις
Συνάδελφοι
Τα ειδοποιητήρια που έστειλε η Κυβέρνηση το καλοκαίρι για τις οφειλές μας στον ΟΑΕΕ είναι κλιμάκωση μιας πολιτικής που σαν σκοπό έχει την εξόντωση μας. Τώρα απαιτείται από εμάς αποφασιστική απάντηση. Αυτοί που κυριολεκτικά λήστεψαν το ταμείο μας, που με την πολιτική τους  έκλεισαν και κλείνουν χιλιάδες μαγαζιά σε όφελος των πολυκαταστημάτων και των  μεγάλων επιχειρήσεων, τώρα προκλητικά εκβιάζουν όσους χρωστάμε με κατάσχεση.

Η δικομματική κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει ενοχές στους 380 χιλιάδες περίπου αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που χρωστάμε στο ταμείο. Μιλάει για «παραοικονομία» ότι όσοι χρωστάμε είμαστε βάρος για όσους πληρώνουν. Ισχυρίζονται ότι εμείς ευθυνόμαστε για την δυσκολία καταβολής των συντάξεων. Μας καταλογίζουν ευθύνη γιατί δεν έχουμε δουλειά αυτοί που έχουν φτάσει τους ανέργους στα 2.000.000, έχουν διαλύσει τους μισθούς, απολύουν χιλιάδες και μειώνουν τις συντάξεις

Ψεύδεται ο πρωθυπουργός ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων, για αύξηση των συντάξεων. Ο αρμόδιος Υπουργός ΒΡΟΥΤΣΗΣ λέει ακριβώς το αντίθετο. Ότι το κράτος θα χρηματοδοτήσει μειωμένα τα ταμεία έως το 2015 και μετά τίποτα. Ακόμη από το 2015 η κατώτερη σύνταξη από 480 ευρώ που είναι σήμερα, θα φτάσει στα 360 ευρώ. Επίσης με το Νόμο Λοβέρδου οι συντελεστές υπολογισμού της σύνταξης θα αλλάξουν με αποτέλεσμα την μείωση τους κατά 30%.

Συνάδελφοι
Η δικομματική κυβέρνηση απαξιώνει το ταμείο μας, για να ενισχύσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στους τομείς ασφάλισης και υγείας. Προετοιμάζει το έδαφος για άνοιγμα των καταστημάτων 365 μέρες το χρόνο και με την κατάργηση της προστασίας της επαγγελματικής στέγης ετοιμάζει χιλιάδες εξώσεις και κλείσιμο ακόμα και κερδοφόρων μικρών επιχειρήσεων. Με την πολιτική της κλείνει τα μικρά μαγαζιά ανοίγοντας τον δρόμο στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Καλούμε τα σωματεία μελή να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις το συντομότερο δυνατό με θέμα ενημέρωση και τρόποι αντίδρασης η Ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να παραστεί για την πληρέστερη ενημέρωση σας και να βοηθήσει σε ότι της ζητηθεί.
Τα αιτήματα μας είναι:
·         Καμιά κατάσχεση σπιτιού συναδέλφου.
·         Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ.
·         Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
·         Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·         Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του Ταμείου.
·         Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς.
·         Καμιά μείωση των συντάξεων.
·         Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και των "αντικειμενικών κριτηρίων".
·         Καμιά Κυριακή ανοιχτά τα καταστήματα

·         Συνέχιση της προστασίας στην επαγγελματική στέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου