Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ



Αθήνα, 3 Μαΐου 2010


Θέμα : Όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι επιχειρήσεις κλειστές, την Τετάρτη 5 Μαΐου. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις μαζί με την ΓΣΕΕ.


Η Ελλάδα μπορεί να απέφυγε το τυπικό της πτώχευσης, αλλά βρίσκεται όμηρος των δανειστών της. Τα μέτρα που μας επέβαλαν θα οδηγήσουν την Οικονομία και τις δυνατότητές της σε παρατεταμένη ύφεση, σε λουκέτα, ανεργία και περιθωριοποίηση των ασθενέστερων οικονομικά τμημάτων του πληθυσμού. Θυσία στο βωμό της Δημοσιονομικής Προσαρμογής και των Δανειακών αναγκών μας.

Σε πρώτο χρόνο πρέπει να προστατεύσουμε το Κοινωνικό Κράτος. Δίχτυ ασφαλείας και Κοινωνικής Προστασίας για εργαζομένους και αυτοαπασχολουμένους ως άμεση προτεραιότητα. Άμεσα επίσης μέτρα για ανάπτυξη και μεγάλες επενδύσεις, αλλά κυρίως μικρές που διαχέουν καλύτερα τον παραγόμενο πλούτο, είναι πιο προσαρμοστικές στις οικονομικές αναταράξεις και διασφαλίζουν καλύτερα τις θέσεις εργασίας.

Πρέπει να διαμορφώσουμε εκείνες τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, ώστε τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία το συντομότερο να ανατραπούν.

Την Τετάρτη 5 Μαΐου συμμετέχουμε στις Κινητοποιήσεις μαζί με την ΓΣΕΕ.
Όλες οι επιχειρήσεις κλειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου