Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Ηλεκτρονική κάρτα για μετανάστες

Ηλεκτρονικές θα είναι πλέον οι άδειες παραμονής για τους μετανάστες, ενώ για την έκδοσή τους εκτός από τα παράβολα θα απαιτείται και η καταβολή ειδικού τέλους, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή.
Οι κάρτες θα περιλαμβάνουν τσιπάκι με τα βιομετρικά δεδομένα των κατόχων τους, ενώ για την έκδοσή τους θα απαιτείται η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και η προσκόμιση δύο φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να παραδίδονται σε χαρτί αλλά και σε CD, ενώ όσον αφορά στα δακτυλικά αποτυπώματα, η λήψη τους θα είναι υποχρεωτική από την ηλικία των 6 ετών. Εκτός από τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα ζητείται και η καταβολή παραβόλων. 
Για την παραλαβή των αδειών απαιτείται η προσκόμιση διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου, καθώς και η καταβολή ειδικού τέλους, το ύψος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του υπουργείο Οικονομικών.
Υπεύθυνες για την έκδοσή τους θα είναι η Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών και οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Οι νέες άδειες θα αρχίσουν να εκδίδονται με την έκδοση της κοινής απόφασης από τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου