Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011


Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας
17ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
Στην 28η μέρα της βρίσκεται η απεργία στη συγκεκριμένη επιχείρηση. 
Η εξαφάνιση αυτού του αγώνα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ δείχνει το φόβο του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας μας μήπως και βρείτε μιμητές.
Κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες για όλο το λαό και τις οικογένειές σας, ξεκινήσατε την απεργία σας προκειμένου να μη δεχτείτε τη μείωση μισθών, τη μείωση του εργάσιμου χρόνου με παράλληλη εντατικοποίηση της εργασίας σας, αλλά και  προκειμένου να επιβάλετε την επαναπρόσληψη των συναδέλφων σας, σε μια επιχείρηση μάλιστα που τα τελευταία χρόνια αλλά και σήμερα ακόμη έχει διαρκή αύξηση όγκου εργασιών.  Ο ηρωικός αγώνας σας αποτελεί σήμερα φάρο για όλη την τάξη σας που στο όνομα της σωτηρίας του κεφαλαίου καλείτε να πληρώσει τα σπασμένα που αυτό δημιούργησε. Η αλληλεγγύη που δέχεστε καθημερινά από πλατιά λαϊκά στρώματα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η ηθική και υλική βοήθεια προκειμένου να αντέξετε σε αυτό τον αγώνα, δείχνουν  σε όλους το πώς πρέπει να δίνονται οι αγώνες σήμερα.
Σε συνθήκες επιβολής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, στην ενιαία επίθεση που όλοι μας δεχόμαστε πρώτο και μεγαλύτερο όπλο μας πρέπει να είναι η λαϊκή αλληλεγγύη.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες ξεμπροστιάζονται και όσοι εργατοπατέρες εδώ και χρόνια κήρυτταν την υποταγή, αποδέχονταν τη λογική της ανταγωνιστικότητας  που σημαίνει εξαθλίωση για το λαό κι ακόμη και τώρα αρνούνται να μπουν μπροστά στην οργάνωση των αγώνων, ακόμη χειρότερα, κάνουν πλάτες στους μεγαλοεργοδότες και σας καλούν να συμβιβαστείτε με την απόλυτη φτώχεια.
 Οι επαγγελματίες φωτογράφοι μέσα από τις εργασίες του 17ου  συνέδριου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας στεκόμαστε δίπλα στον υπερήφανο αγώνα σας. Έναν αγώνα για λογαριασμό όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας αλλά και για μας τους επαγγελματίες που με την απώλεια του εισοδήματος των πελατών μας, τη φορολογική επιδρομή εναντίον μας, τη συνεχή αύξηση του κόστους ζωής μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε έστω τα αναγκαία στις οικογένειές μας, οδηγούμαστε στο λουκέτο. Κοινή η επίθεση που δεχόμαστε, κοινός και ο αγώνας μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου