Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Κάλεσμα δράσης προς όλους τους Φωτογράφους και τις Ενώσεις τους


Εγκύκλιος
Προς:  Σωματεία Mέλη
Θέμα:  Σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων – Προγραμματισμός δράσης.
 Κάλεσμα δράσης προς όλους τους Φωτογράφους και τις Ενώσεις τους
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι πρωτοφανής και σε όλα τα μέτωπα. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ με την παρότρυνση ΕΕ και τρόικας διαλύει και τα τελευταία απομεινάρια  λαϊκών δικαιωμάτων,  ισοπεδώνει μισθούς και συντάξεις, μας βάζουν να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα, καταστρέφουν τις όποιες κοινωνικές υποδομές υπήρχαν έως σήμερα, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, υποβαθμίζουν το επίπεδο των υπηρεσιών τους, μας ζητάνε να πληρώνουμε για τα ήδη ακριβοπληρωμένα μέσα από τη φορολόγησή μας.
Έχει ήδη ξεκινήσει και το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η φοροεπιδρομή προς τους μικρούς επαγγελματίες, μας στοχοποιούν ως υπεύθυνους για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από το μεγάλο κεφάλαιο, έχουν στα σκαριά νέα, ακόμη μεγαλύτερα χαράτσια,(κατάργηση αφορολογήτου, επαναφορά αντικειμενικών κριτηρίων, φόρος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, χαράτσι 1/1000 στο τζίρο, χαράτσι της ΔΕΗ) ενώ στήνουν εισπρακτικούς μηχανισμούς από ιδιωτικές εταιρίες –κυνηγούς κεφαλών που θα αμείβονται με το κομμάτι και τα πρόστιμα που θα ανακαλύπτουν.
 Αφού πρώτα απαλλάσσουν το μεγάλο κεφάλαιο από την ελάχιστη φορολογία
Αφού φορτώνουν σε μας και τα άλλα λαϊκά στρώματα το έλλειμμα που προκύπτει
Αφού άδειασαν τις τσέπες των πελατών μας κάνοντας αδύνατη πλέον την επιβίωση της μεγάλης πλειοψηφίας των καταστημάτων
Αφού μας βάζουν να πληρώσουμε για τα ελλείμματα των ταμείων που από την πολύπλευρη ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου προέκυψαν
Αφού σε όλα αυτά προσθέτουν διαρκώς νέα χαράτσια που είναι αδύνατο να πληρωθούν
Αφού λοιπόν με όλα αυτά διογκώσουν τα χρέη μας, θα έρθουν να βάλουν λουκέτο και σε εκείνους που με χίλιους κόπους θα έχουν καταφέρει να κρατήσουν την επιχείρησή τους όρθια.
Συνάδελφοι ξεσηκωθείτε-οργανωθείτε
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Με τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές προκειμένου να μην πληρωθούν τα χαράτσια, προκειμένου από κοινού να μην αφήσουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα μικρομάγαζο και σπίτι. Να ξεκινήσει παντού οργάνωση από κάτω.
Χρειάζεται σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ενισχυθούν οι ενώσεις μας. Αυτές που ήδη υπάρχουν αλλά και να συσταθούν νέες σε όλους του νομούς. Να αποκτήσουν περιεχόμενο δράσης, να μπουν σε αυτές όλοι οι συνάδελφοι. Είναι πιο φανερό από ποτέ ότι ατομικές λύσεις δε μπορούν να υπάρξουν.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλες τις Ενώσεις να ορίσουν Γενικές Συνελεύσεις, έκτακτες όπου χρειάζεται ως το τέλος του Απρίλη ώστε να γίνει προγραμματισμός δράσης- συμμετοχής στις πρωτοβουλίες που παίρνονται σε Τοπικό αλλά και Πανελλαδικό επίπεδο, να ενημερωθούν οι φωτογράφοι από την Ομοσπονδία τους για τις τρέχουσες εξελίξεις τόσο για τα γενικά όσο και κλαδικά τους ζητήματα.
……………………………………………………………………….
Πριν ορίσετε ημερομηνία Γενικής Συνέλευσης επικοινωνήστε με τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας για να μπορέσουμε να παρευρεθούμε και να σας ενημερώσουμε και για καλλίτερο προγραμματισμό.
2103610345 -2103647257-mail:ekfa-pof@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου