Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012


Ψήφισμα Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων
για τη Χρυσή Αυγή


Η Γ.Σ της ΠΟΦ καταγγέλλει τις τραμπούκικες και εκβιαστικές ενέργειες απέναντι σε εργαζόμενους το τελευταίο διάστημα.
Οι υμνητές της χούντας και των ταγμάτων εφόδου ξεθάρρεψαν επισκεπτόμενοι δεκάδες βιοτέχνες, άλλους επαγγελματίες, απειλώντας τους, προκειμένου να απολύσουν τους μετανάστες εργαζόμενους αλλά και μετανάστες αυτοαπασχολούμενους επειδή, δήθεν, μας κλέβουν τη δουλειά.

Αυτοί που σήμερα απειλούν και μιλούν για το μεροκάματό μας, είναι οι ίδιοι που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να βρίσκουν φτηνά χέρια με 18€ γι’ εκείνους που έχουν ήδη συσσωρεύσει αμύθητα πλούτη. Και εμάς για εκεί μας προορίζουν.

Εμείς με αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.
Αντίθετα, έχουμε πολλά να χωρίσουμε, με τους μεγαλοκατασκευαστές, τους μεγαλοπρομηθευτές, τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, τα κόμματα τους και τις κυβερνήσεις τους, γιατί αφού πρώτα έσκασαν απ’ τα κέρδη, είναι διατεθειμένοι να πατήσουν πάνω στα πτώματά μας, όπως και κάθε λαϊκής οικογένειας.

Δεν φοβηθήκαμε τις δικές τους απειλές. Δεν μας λυγίζουν οι δικές τους πολιτικές, η φοροληστεία, το κυνηγητό, οι συκοφαντίες τους.
Δεν θα μας φοβίσουν ούτε και τα τσιράκια τους.

Απειλές και νταβατζηλίκια δε θα περάσουν.

Καλούμε τους συνάδελφους να απομονώσουν τέτοιες λογικές αλλά και αυτούς που τις πρεσβεύουν.
Να ορθώσουν τείχος, απέναντι  σε κάθε μορφής λογική που οδηγεί εργαζόμενους και αυταπασχολούμενους, μια ώρα αρχύτερα στην καταστροφή.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συστρατευτεί στο σωματείο του. Η οργάνωση, η συμμαχία με το ταξικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να ορθώσει εμπόδια στην στρατηγική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, να φέρει συνολικότερες  ανατροπές ώστε σήμερα ο πλούτος που παράγεται να επιστρέφει σε αυτούς που τον παράγουν και όχι στα παράσιτα και στα τσιράκια τους.



                     Η ΓΣ της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Φωτογράφων
                                             Αθήνα 9/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου