Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΦ Σχετικά με δημοσίευμα για Φωτογραφίες Πιστοποιητικών


Μετά από επικοινωνία - έρευνα της Ομοσπονδίας με τις Αρμόδιες αρχές καμία πρόθεση ούτε καν φήμη δεν επιβεβαιώθηκε για φωτογράφιση των εν λόγω φωτογραφιών από αυτές, συγκεκριμένα:
Υπηρεσία Εκδοσης Διαβατήριων.
Καμία αλλαγή στον τρόπο έκδοσης των εγγράφων που διεκπεραιώνουν, ούτε καν φήμη δεν υπάρχει, καμία σύμβαση δεν λήγει, ετοιμάζονται για την έκδοση κάρτας αλλοδαπών.  Αναφέρθηκαν προβλήματα με γυαλάδες στις φωτογραφίες που στέλνουμε, μάλλον λόγο εποχής, τα προβλήματα με μαλλιά στο μέτωπο περιορίστηκαν αρκετά μετά από την εγκύκλιο που αποστείλαμε, περιπτώσεις αδικαιολόγητης επιστροφής φωτογραφιών αιτιολογούνται σε πάρα πολύ μικρό ποσοστό λόγο κακού σκαναρίσματος από την υπηρεσία ή σημάδια στην μεταφορά και ζητούν την κατανόηση μας.
Υπουργείο Εσωτερικών Τμήμα Αλλοδαπών.
Καμία πρόθεση ή φήμη δεν υπάρχει για το εν λόγο θέμα. Από Σεπτέμβριο μπαίνει μπροστά η έκδοση κάρτας αλλοδαπών σε κέντρα υποδοχής που θα δημιουργηθούν στις περιφέρεις τέσσερα στην Αττική και δυο στην Θεσσαλονίκη (καταργούνται 66 τμήματα που λειτουργούν τώρα ανά Δήμο). Η φωτογραφία θα είναι με προδιαγραφές βιομετρικών φωτογραφιών διαβατηρίου αλλά θα συνοδεύεται και με CD που θα περιέχει σε ψηφιακή μορφή την τελική επεξεργασμένη βιομετρική φωτογραφία. Η εκτύπωση της κάρτας θα γίνεται από την υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων.
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Μετά από έρευνα καμία πρόθεση ή φήμη δεν επιβεβαιώθηκε. Είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα εν όψη νομοσχεδίου για αναδιάρθρωση λειτουργίας της ελληνικής αστυνομίας και πιθανών τροπολογιών της τελευταίας στιγμής. Έκδοση νέας αστυνομικής ταυτότητας δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες τους αν και είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο και προβλέπει βιομετρική φωτογραφία (διαβατηρίου) και έκδοση από την υπηρεσία διαβατηρίων.
Υπουργείο Μεταφορών.
Μετά από έρευνα καμία πρόθεση ή φήμη δεν επιβεβαιώθηκε. Σε αναμονή για θεώρηση και αλλαγή όλων των διπλωμάτων δεκαετίας μάλλον το 2014.

Ζούμε σε μια εποχή που τα νεύρα όλων μας είναι στα όρια τους.
 Συνιστούμε σε όλους πριν κοινοποιήσουν οποιαδήποτε ανεπιβεβαίωτη φήμη ή να το ψάχνουν ή  να απευθύνεται στην Ομοσπονδία για περεταίρω έρευνα, έχουμε και τον τρόπο και το αίσθημα ευθύνης. 
Ο κλάδος μας ούτος ή άλλως είναι σε εγρήγορση οι συνάδελφοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε κάθε αρνητική εξέλιξη όπως και με τα διαβατήρια παλιότερα, αλλά και για τα καθημερινά σε βάρος μας μέτρα που πρέπει να αντιμετωπίζουμε μαζικά κι οργανωμένα.

Τους έχουμε ικανούς για όλα. Στο όνομα των μνημονίων και των μεγάλων συμφερόντων πετούν στον καιάδα ολόκληρους κλάδους γιατί όχι και τους φωτογράφους.
Όσον αφορά στον μύθο της τιμής της Βιομετρικής Φωτογραφίας, χωρίς καμία συντεχνιακή διάθεση, πρέπει να διευκρινίσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
Από τα 12 ευρώ , μέσω φορολογίας 26% και ΦΠΑ 23% το κράτος εισπράττει τα μισά 6 ευρώ
Από τα υπόλοιπα 6 ευρώ  εκτός από το ποσοστό που πηγαίνει στον ΟΑΕΕ για ασφάλιση -που αν κλείσουμε θα είναι υποχρεωμένο να καταβάλει το ίδιο το κράτος για πληρωμή συντάξεων -υπάρχει και το ποσοστό λειτουργικών εξόδων που και από εκεί εισπράττει το κράτος ΦΠΑ.
Το ελάχιστο ποσό που μένει στον φωτογράφο αν αφαιρέσει το κόστος αναλωσίμων και απόσβεσης – συντήρησης μηχανημάτων καταλήγει στον κύκλο της κατανάλωσης που και πάλι φορολογείτε άμεσα και έμμεσα.
Είναι μύθος ότι το κράτος ή οι πολίτες από αυτή την διαδικασία θα κερδίσουν.
Θα κερδίσουν βέβαια και πολλά μάλιστα, μεγάλα  οικονομικά συμφέροντα που θα αναλάβουν την εγκατάσταση μηχανημάτων, την συντήρηση τους, την πώληση αναλωσίμων και λογισμικού, την εκπαίδευση προσωπικού, συν μισθούς υπαλλήλων που θα απασχοληθούν για αυτή την δουλειά, όλα αυτά δηλαδή που μέχρι τώρα πληρώναμε εμείς σαν φωτογράφοι και τώρα θα κληθεί να πληρώσει ο κάθε φορολογούμενος για να κερδοσκοπήσουν κάποιοι εις βάρος μας.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο των φωτογράφων είναι κάθε φορολογούμενου Έλληνα είναι όλης της κοινωνίας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου