Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ


Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018   πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη .
H   Π. Ο.Φ   εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο    Σπ.  Διαμαντόπουλο και το μέλος  του Δ.Σ.   Β . Στάμο , συνεπικουρούμενη από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά.  
Εκτέθηκαν με λεπτομέρεια όλα τα επιχειρήματα των Φωτογράφων σε σχέση με την ασφάλεια και την φωτογραφία στα δελτία νέων αστυνομικών ταυτοτήτων .
Αναλυτικά :
Οσον  αφορά το επιχείρημα της ασφάλειας,   η Π.Ο.Φ γνωρίζοντας ότι το ελληνικό διαβατήριο είναι μέσα στα δέκα ασφαλέστερα έγγραφα του κόσμου , αντέτεινε ότι η φωτογραφία βγαίνει από τους Φωτογράφους  χωρίς κανένα πρόβλημα.
Στο Αίολο επιχείρημα ότι υπάρχει δυνατότητα να παραποιηθεί η φωτογραφία στον χρόνο ανάμεσα στο φωτογραφείο και την αστυνομία εξηγήθηκε ότι την ταυτοπροσωπία την κάνει επί τόπου αστυφύλακας που βγάζει το ΔΤ , κατά συνέπεια η οποιαδήποτε αλλοίωση γίνεται αντιληπτή πριν την έκδοση της ταυτότητας .
Αυτά όσο αφορά στα ζητήματα ασφάλειας
Στα επιχειρήματα του κόστους εξηγήθηκε αναλυτικά ότι ο τρόπος που περιγράφεται για την έκδοση νέων δελτίων ταυτοτήτων , αυξάνει δραματικά το κόστος αντί να το μειώνει .
Εάν η φωτογραφία γίνεται στα επιλεγμένα Αστυνομικά Τμήματα που θα έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα έχουμε τα εξής : θα αυξηθεί δραματικά το κόστος μετακίνησης των πολιτών καθώς επίσης θα υπάρξει απώλεια εισοδήματος λόγω του χρόνου μετακίνησης .
Επίσης ερωτήθηκε το Υπουργείο να εξηγήσει πως θα λυθεί το πρόβλημα των ανήμπορων να μετακινηθούν (ΑΜΕΑ κλπ)
Στην γενικότερη τοποθέτηση μας για το κόστος δόθηκαν στοιχεία αναλυτικά για τις απώλειες σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες όμως θα κληθούν ξανά να πληρώσουν οι πολίτες . Τα δε έσοδα από την συγκεκριμένη δραστηριότητα θα καρπωθεί μία και μόνο εταιρεία, χωρίς κανένα απολύτως όφελος για την Ελληνική αγορά.
Επισημάνθηκε ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο (Γερμανία –Γαλλία κ. α. χώρες) είναι οι φωτογραφίες στους Φωτογράφους , και δύο τρεις εξαιρέσεις που υπάρχουν αιτιολογούνται, λόγω μη ύπαρξης φωτογραφικού δικτύου,  σε αντίθεση με εμάς που διαθέτουμε 1300 εξουσιοδοτημένους φωτογράφους .
Δόθηκαν επίσης προτάσεις οι οποίες μπορούν  να εξασφαλίσουν την μη ύπαρξη φοροδιαφυγής καθώς επίσης και την μείωση του κόστους συνολικά με εφαρμογές τις οποίες μπορούμε να προτείνουμε (application).
Η εκτίμησή μας είναι ότι ο Υπουργός είδε τα αιτήματα μας με συγκατάβαση και δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει για μια συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό  Ν. Τόσκα άμεσα  .




ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 /2 /18   ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΤΡΙΩΡΟ   ΚΛΕΙΣΙΜΟ   ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ   (ΕΚΦΑ)   ΚΑΙ ΤΟΥ  ΠΕΙΡΑΙΑ  (ΣΚΦΝΠ)   ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 ( ΚΑΝΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ   4 - ΚΑΤΕΧΑΚΗ ) ΣΤΙΣ 12

ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ  ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΩΡΟΥ  ,  ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ  .

ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ .

ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ  ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ – ΤΡΙΤΗ ΠΡΩΙ .

ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΙΣΑΚΙ ΝΑ ΤΟ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ  ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου